11.8.2022. 20:53
0
Bh. košarkašice ipak idu na Svjetsko prvenstvo: "Vlada KS će izdvojiti potrebna sredstva. Zmajice su to zaslužile i mnogo više od toga"
Vlada Kantona Sarajevo odlučila je omogućiti nastup na Svjetskom prvenstvu u Australiji ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine nakon što Košarkaški savez te zemlje nije mogao ispuniti zahtjev o kupovini avionskih karata u vrijednosti 75.000 eura.

"Ukoliko Košarkaški savez BiH do ponedjeljka 15. augusta ne kupi i ne pošalje dokaze Međunarodnom košarkaškom savezu (FIBA) o dolasku na Svjetsko prvenstvo, uslijedit će kazna, vjerovatno u konkretnom slučaju odluka o eliminaciji reprezentacije BiH s natjecanja", objavili su u četvrtak ujutro u dramatičnom obraćanju iz ženske košarkaške reprezentacije BiH.

Nije reagirao Košarkaški savez BiH, ali je putovanje u Australiju, gdje se sljedećeg mjeseca igra Svjetsko prvenstvo, odlučila platiti Vlada KS. 


Elmedin Konaković, lider stranke Narod i pravda koja je na vlasti u KS, na društvenim mrežama je objavio kako je izdvojeno 150.000 KM te da će bh. košarkašice moći otići na Svjetsko prvenstvo. 

"Vlada Kantona Sarajevo će izdvojiti potrebna sredstva (150.000 KM) za odlazak naše ženske košarkaške reprezentacije na Svjetsko prvenstvo. Zmajice su to zaslužile i mnogo više od toga!", napisao je Konaković na društvenim mrežama. 

Svjetsko prvenstvo se održava od 22. septembra do 1. oktobra u Sydneyu, a reprezentacija BiH nalazi se u skupini A s izabranim vrstama Belgije, Južne Koreje, Kine, Portorika i Sjedinjenih Američkih Država.

Duže vremena u Košarkaškom savezu BiH vladaju podjele i razmirice između predstavnika koji dolaze iz tri niža saveza Hercegovine, Federacije BiH i Republike Srpske. 



(Aldina R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.