10.8.2023. 15:08
0
KS BiH bi mogao dobiti zabranu takmičenja u FIBA-i
FOTO: N1
Košarkaška reprezentacija BiH se u proteklom periodu spremala za pretkvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Naši najbolji košarkaši sutra putuju u Poljsku gdje će se igrati kvalifikacijski turnir, a tim povodom je organizovana i press-konferencija. Medijima su se obratili Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Miralem Halilović, selektor Adis Bećiragić te predsjednik KS BiH Dalibor Miloš

O stanju u Savezu oglasio se prvi čovjek Košarkaškog saveza BiH i iznio nove zabrinjavajuće informacije.

“Imamo tužbu od selektora Bosnića, moguće je da dobijemo zabranu takmičenja u FIBA-i. Imamo tužbu Haruna Mahmutovića, imamo tužbu od bivšeg dobavljača opreme”, poručio je Miloš, dok je Musa dodao:

“Žalosno bi bilo da ova generacija momaka koji igraju jer vole ovu državu, da smo svi tako složni, ali da to ne iskoristimo. Da napravimo da je normalno da idemo na velika takmičenja, ne želimo da vrijeme prolazi, a da se ništa ne radi. To je bit ovog presa, a ne da se svađamo već da nađemo rješenje kako da dalje idemo u pozitivnom smjeru”, prenosi N1.

Pretkvalifikacije za Olimpijske igre bh. košarkaši počinju u grupi 13. augusta utakmicom protiv Portugala, dan poslije Zmajevi igraju s Poljskom, a 16. augusta s Mađarskom. Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Gliwice.

Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). U kvalifikacije za Olimpijske igre ide pobjednik turnira.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.