13.3.2024. 16:47
0
Bodiroga još četiri godine predsjednik Evrolige
Proslavljeni srbijanski košarkaš Dejan Bodiroga dobio je danas novi mandat na mjestu predsjednika Evrolige, koju će voditi još četiri godine.

Bodiroga je dobio podršku svih članova Borda Evrolige za novi mandat, a novi četvorogodišnji mandat dobio je i izvršni direktor Evrolige Paulius Motiejunas, objavljeno je na sajtu Evrolige.

Na funkciju predsjednika Evrolige Bodiroga je došao u septembru 2022. godine. 

Slavni košarkaš i njegovi saradnici uspjeli su da se izbore za to da se mečevi Evrolige ne igraju u vrijeme FIBA kvalifikacionih prozora i omogućili nacionalnim selekcijama da za njih nastupaju igrači iz evroligaških klubova, što ranije nije bio slučaj. 

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.