4.11.2018. 17:17
0
Iza pjesme koja je proslavila Eda Sheerana krije se priča o velikoj tragediji
Pjesma koju je Ed Sheeran posvetio tragično preminulom prijatelju pokrenula je njegovu muzičku karijeru, piše britanski "Daily Mail".

Kad mu je bilo samo 14 godina, Ed Sheeran je ostao bez bliskog prijatelja Stuarta Dinesa, koji je poginuo na školskom izletu.

Ed, koji nije prisustvovao ovom izletu, odlučio je svoju tugu i bol zbog gubitka prijatelja pretočiti u muziku i tako je nastala pjesma "We Are", koja je postala jedan od njegovih najvećih hitova s početka karijere.

- Ed se morao pomiriti sa smrću bliske osobe koju je viđao gotovo svaki dan. Odlučio je svoje osjećaje izraziti kroz muziku i tako je počeo pisati ovu pjesmu - stoji u knjizi koju je Sean Smith napisao o životu popularnog pjevača.

Stuart je poginuo pri lančanom sudaru u kojem su učestvovala dva autobusa koja su vozila britansku školsku djecu na skijaški izlet u Njemačku, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.