24.8.2022. 16:00
2
Nezvanično saznajemo: Otvara se nekadašnja najpopularnija diskoteka u BiH "Aqua" u Blažuju
Izvor poznat redakciji portala Source, potvrdio je da su istinite špekulacije da će diskoteka "Aqua" ponovo biti otvorena. Nezvanično saznajemo da bi se otvorenje moglo desiti na zimu - tačnije za Novu 2023. godinu.

 
Sarajevska diskoteka "Aqua" koja se nalazi u ilidžanskom naselju Blažuj, bila je jedna od najpopularnijih diskoteka u Bosni i Hercegovini. Godine 2008. diskoteka je zatvorena zbog "utvrđenih nepravilnosti" od strane Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine, nakon čega je par godina diskoteka ponovo radila, ali je potom i zatvorena.

Međutim, 2020. godine, u medijama se po prvi put pojavila vijest da postoji mogućnost da će diskoteka "Aqua" ponovo biti otvorena. Ipak, to se nije desilo, dok dvije godine nakon tih glasina ponovo se mogu čuti špekulacije, ali i priželjkivanja da bi ova sarajevska diskoteka konačno mogla biti otvorena. 

Izvor poznat redakciji portala Source, koji nije želio još zvanično govoriti samom otvorenju, potvrdio je da su glasine istinite, te da će nekadašnja najpoznatija diskoteka u Bosni i Hercegovini, ponovo doživjeti svoj puni sjaj. Nezvanično, plan je da se otvorenje diskoteke "Aqua" desi na zimu i to za Novu 2023. godinu. 

Podsjećamo, u nekadašnjoj najpopularnijoj diskoteci gostovali su brojni pjevači, velike zvijezde narodne i zabavne muzike. Halid Bešlić, Željko Joksimović, Severina, Nina Badrić, Aca Lukas, Jelena Karleuša, Dragana Mirković, Saša Matić, ali i legendarni Dino Merlin, Gibonni, pokojni Šaban Šaulić, Sinan Sakić, Džej, samo su neki od izvođača koji su uveseljavali brojnu publiku. Jedno vrijeme čak se isticalo kako je ova diskoteka jedna od najposjećenijih na Balkanu. 

Da li će svojim (nezvanično) ponovnim otvorenjem, nekadašnja najpoznatija diskoteka u Bosni i Hercegovini uspjeti da vrati stari sjaj, ostaje da vidimo. 




(A. Rovčanin) 

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.