6.12.2022. 12:42
0
Rizzo Ruža objavio novu pjesmu "Trange Frange"
Bh. pjevač Rizzo Ruža obilježio je muzičku scenu naše države početkom 2000-ih godina, a sada predstavlja novu pjesmu nakon nekoliko godina muzičke pauze.

Nova pjesma bh. pjevača zove se "Trange Frange", a prilično se razlikuje od naslova poput "Stara dobra laž", "Hadžija", "Moja nevjero" po kojima ga mnogi pamte.

Muziku i tekst za pjesmu je pisao sam Rizzo, dok je za aranžman i produkciju bio zadužen Adis Sirbubalo.

Početkom godine Rizzo je u saradnji s Muzičkom produkcijom BHRT-a najavio povratak na domaću muzičku scenu objavom kompilacija njegovih hitova.

Njegove stare pjesme prepoznatljive su po specifičnom autohtonom urbanom muzičkom stilu uz koje su odrastale generacije.

Iz njegove dosadašnje karijere izdvajaju se pjesme koje su s vremenom postale Rizzin zaštitni znak, a neke od njih su: "Hadžija", "Stara dobra laž", "Kada prođeš mahalom", "Moja nevjero", te dueti sa Halidom Bešlićem "Sretni me dani prate" i sa Hankom Paldum "Proljeće bez ljubavi".

(A. Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.