16.6.2023. 12:16
0
Hit Dubioze Kolektiva najavljuje novu sezonu višestruko nagrađivane američke serije
Veliki hit Dubioza Kolektiva „U.S.A.“ pjesma je kojom se najavljuje nova, peta sezona višestruko nagrađivane serije „Kad padne mrak“.
„I am from Bosnia, take me to America, I really want to see Statue of Liberty, I can no longer wait, take me to United States, Take me to Golden Gate, I will assimilate“ – početna je strofa Dubiozine pjesme koja nosi trailer za petu sezonu megapopularne horor komedije o vampirima koji se odluče nastaniti u New Yorku. „Kad padne mrak“ ili u originalu „What We Do In The Shadows“. 

Serija je ogroman televizijski hit, posebno hvaljen za casting i scenarij, koji je u svoje četiri sezone ulovio čak 17 Emmy nominacija, uključujući i one u kategoriji „Outstanding Comedy Series“. Najpoznatiji svjetski TV i filmski portal IMDb dodijelio mu je visokih 8.6, dok je na  Rotten Tomatoes rating gotovo savršenih 98%. Nova, peta sezona premijerno će se početi emitirati 13. jula 2023. godine.

U godini u kojoj Dubioza Kolektiv slavi 20 godina rada jedna od njihovih najpopularnijih pjesama ponovo istrčava u prvi plan. Singl „U.S.A.“ originalno je objavljen na albumu „Wild Wild East“ objavljenom 2011., dok je pripadajući videospot pogledan je na You Tubeu više od 18 miliona puta.

Premijeru „Kad padne mrak“ Dubioza će dočekati na turneji. Kalendar benda u ovom trenu broji 27 datuma koji će dopunjavati u sljedećim mjesecima, a na njihovom putu naći će se Francuska, Češka, Španija, Češka, Poljska, Bugarska, Slovačka, Austrija, Luksemburg, Švicarska i daleki Meksiko te nekoliko nastupa u zemljama regije. Publika u Srbiji moći će ih vidjeti na Arsenal festu i Nisvilleu, u Sloveniji stižu na Splash, Castle Kolpa i Overjam festivale, dok je za Hrvatsku rezervirana pulska Arena, u sklopu Adria Summer Festivala.
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.