6.8.2023. 16:37
0
U zatvoru izboden nekad poznati pjevač, osuđeni pedofil: Hitno poslan u bolnicu
Osramoćeni muzičar, nekadašnji frontman benda Lostprophets Ian Watkins navodno je izboden u zatvoru.

BBC podsjeća da je Watkins zatvoren 2013. nakon što je priznao krivnju za užasne zločine nad iznimno malom djecom. Sada je objavljeno da su 46-godišnjaka napala trojica drugih zatvorenika nakon što je ‘držan kao talac i pretučen’.

Izvor je za Mirror rekao da su Watkinsa pronašli policajci. Tvrdi i da je izboden i pretučen te da su ga zatvorski službenici oslobodili šest sati nakon što je uzet za taoca oko 9 sati u subotu ujutro.

Svjedok je rekao da su bolničari zbrinuli Watkinsa u kolima hitne pomoći izvan zatvora kako bi mu spasili život prije nego što je hitno prebačen u bolnicu.

Glasnogovornik zatvorske službe potvrdio je da policija ‘istražuje incident koji se dogodio u subotu u HMP Wakefieldu.’ Rekli su da ‘ne mogu dalje komentirati dok policija istražuje.’

Watkins je 2013. osuđen na 35 godina iza rešetaka nakon što je priznao 13 seksualnih prijestupa, uključujući pokušaj silovanja djeteta. Također je priznao urotu za silovanje djeteta, tri tačke optužnice za seksualno zlostavljanje djece, sedam za snimanje, izradu ili posjedovanje nepristojnih slika djece i jednu za posjedovanje ekstremne pornografske slike koja uključuje seksualni čin nad životinjom.

Prilikom izricanja presude 2013., sudac Royce rekao je Watkinsu: ‘Oni koji su se godinama pojavljivali na ovim sudovima vidjeli su veliki broj užasnih slučajeva. Ovaj slučaj, međutim, otvara nove korake.’

‘Zadovoljan sam da imate duboko korumpirajući utjecaj, da ste vrlo manipulativni, da ste seksualni predator, da ste opasni’.

‘Javnost, a posebno mlade djevojke trebaju vašu zaštitu.’

Dvoje saučesnika poznatih samo kao Žena A i Žena B osuđeni su na 14, odnosno 16 godina zatvora.

Watkins je prethodno bio frontmen rock grupe Lostprophets, koja je postigla veliki uspjeh na alternativnoj sceni prije nego što su njegovi zločini otkriveni, s bendom koji je prodao više od 3,5 miliona albuma širom svijeta, prenosi N1..

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.