25.1.2024. 12:51
0
Toše Proeski danas bi slavio 43. rođendan
Muzičara i makedonskog slavuja Tošu Proeskog na današnji dan prisjećaju se mnogi prijatelji i obožavatelji diljem regije. Da je živ, Toše bi danas slavio 43. rođendan.

Muzičar je otišao prerano, sa svega 26 godina, no njegova skromnost, humanost i muzička ostavština zauvijek će se pamtiti.

Toše je uvijek isticao kako je ljubav ono što treba pokretati ljude, a njegova skromnost mnogima se sviđala i urezala u pamćenje. "Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome", rekao je jednom prilikom.

Iako mnogi pamte stihove svih njegovih pjesama i pojedinosti iz njegovog privatnog života, rijetki znaju da je pravo ime poznatog pjevača zapravo bilo Todor Proja.

"Ja se zovem Todor Proeski. Tačno je da se moj deda prezivao Proja, ali smo pod utjecajem sredine promijenili prezime ne bi li bilo u duhu makedonskog jezika. Mada, otkrit ću vam, planiram vratiti staro prezime ako budem imao svjetsku karijeru. Mislim da je strancima daleko lakše da izgovore i upamte Proja nego Proeski", rekao je pjevač jednom prilikom. Toše je planirao vratiti izvorno prezime, no, nažalost, tragična smrt ga je spriječila u tome.

(Erna H.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.