29.1.2024. 11:09
0
Srbijansku pjevačicu, koja redovno nastupa u Sarajevu, optužuju za pozivanje na etničko čišćenje Albanaca na Kosovu
Srbijanska pjevačica Anđela Ignjatović Breskvica je dobila mnoge kritike zbog pjesme “Gnezdo orlovo” s kojom se takmiči na “Beoviziji”. Naime, mnogi smatraju da pjeva o vraćanju Kosova Srbiji.

“Oblak sivi sakri nebo, crne ptice ponovo. Grmi, seva, pada grad i ruši gnezdo orlovo. Tata kaže mаlom orlu: ‘Biće, sine, gotovo. Otići će crne ptice, vedro biće ponovo'”, stihovi su spomenute pjesme. Naime, jedan korisnik Twittera je objasnio zašto smatra da Breskvica pjeva o vraćanju Kosova.

Posljednja rečenica, prema mom mišljenju, u potpunosti pojašnjava namjeru ove pjesme. To znači da će Albanci ‘nestati’ s Kosova i da će Srbi u potpunosti imati kontrolu nad teritorijom. To znači legitimisanje masakra i etničkog čišćenja nad Albancima na Kosovu”, između ostalog je napisao.

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.