31.1.2024. 17:11
1
Fanovi razočarani ustupkom za Izrael na Eurosongu: Uklonite ih, kukavice, šta oni rade ovdje?!
Jučer je održan žrijeb za polufinala Eurosonga 2024, koji će se održati u švedskom Malmeu.

Najviše pažnje obožavatelja Eurosonga privukao je Izrael. Prije samog žrijeba objavljeno je kako je izraelska televizija KAN zatražila nastup u drugom polufinalu. Referentna grupa za Eurosong je odobrila taj zahtjev te će predstavnik Izraela nastupati u četvrtak, 9. maja.

To se protivi svim mogućim pravilima i ranijim zahtjevima na Takmičenju za pjesmu Eurovizije, ali se izašlo u susret Izrael, u jeku posljednjih dešavanja na Bliskom istoku, te izraelske okupacije Pojasa Gaze, u kojoj je do sada ubijeno više od 23.000 civila.

U drugoj večeri uz Izrael nastupaju još i Austrija, Malta, Švicarska, Grčka, Češka, Albanija, Danska, Armenija, Estonija, Gruzija, Nizozemska, Norveška, Latvija, San Marino i Belgija. Mnogi fanovi su bijesni što Izrael nije izbačen iz takmičenja ove godine. X, odnosno nekadašnji Twitter, prepun je komentara o toj temi.

"Uklonite Izrael i dodajte još jednog srpskog predstavnika", "Nemojte se iznenaditi kada Izrael prođe u finale", "Trebate slušati ljude, a ne zahtjeve Izraela", "Još imate vremena izbaciti ih", "Kukavice, zabranite Izrael", "Što dovraga Izrael radi ovdje?", "Ljudi: Zabranite Izrael. EBU: Izrael može birati u koje će polufinale", "Zemlja koja provodi genocid ne bi smjela nastupati na mirnom muzičkom takmičenju", "Ovo je nečuveno", "Iznenađen sam što je zemlja koja provodi genocid uspjela pronaći vremena za biranje polufinala, ali nisam uopće iznenađen što ste to odobrili", "U drugom polufinalu ima previše država. Maknite Izrael", "Tako brzo smo iz svega izbacili Rusiju, imajte isti pristup prema Izraelu", neki su od komentara. 

Podsjećanja radi, Eurosong je prije dvije godine zabranio učešće Rusiji na Eurosongu zbog agresije na Ukrajinu, ali se to isto nije odnijelo na Izrael, iako Izrael vrši agresiju na Palestinu.

(Sead M.)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.