1.2.2024. 18:06
0
Eurovizijski skandal trese Sloveniju: Počela istraga oko odabira pjesme
Sloveniju trese evrovizijski skandal. Glavni urednik tamošnjeg takmičenja Vanja Vardjan, koji je ujedno i urednik zabavnog programa državne televizije, dao je ostavku jer je počela istraga oko pravilnosti takmičenja i odabira slovenske pjesme za Eurosong, prenosi N1.

Iako su Slovenci najavljivali takmičenje, nije ga bilo nego je umjesto toga stručni žiri odabrao Saru Briški Cirman - Raiven da predstavlja Sloveniju na Eurosongu. No, tu se dogodilo nešto sumnjivo. Ovogodišnji izbor je, naime, pod povećalom Komisije za sprječavanje korupcije (KPK). Razlog su optužbe o navodnim nepravilnostima pri provedbi javnog konkursa.

KPK se bavi slučajem, potvrdili su za N1, ali detalje, što bi moglo biti sporno, nisu otkrili.

- Ne možemo unaprijed zauzeti stajalište o slučaju, jer ćemo detaljno pregledati prijavu s obzirom na sve sumnje kršenja - objasnili su za N1 i dodali da će provjeriti sve sumnje kršenja zakona o integritetu i sprječavanju korupcije.

Navodno se izbor pjesme za Eurosong nije odvijao kako je bilo najavljeno. Međunarodni žiri, koji je najavljen kao tijelo koje će odabrati pjesmu, u izbor se uključio tek na kraju, a slovenska javnost nikad nije vidjela ni čula ostale pjesme koje su se prijavile na takmičenje iako je objavljeno koliko su bodova dobile od članova žirija. 

(Sead M.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.