25.11.2015. 22:13
0
David Haye nakon više od tri godine se vraća boksu mečom protiv Marka De Morija
Britanski bokser David Haye je danas izjavio da će se 16. januara vratiti u ring i to u borbi protiv Marka De Morija, 33-godišnjeg Australijanca, javlja Anadolu Agency (AA).

Haye je preko svog Twitter profila potvrdio kako se nakon tri i pol godine pauze vraća u ring.

Podsjetimo, britanski bokser je svoj posljednji nastup imao 2012. godine kada je tehničkim nokautom svladao Derecka Chisoru i tom prilikom osvojio WBO pojas.

Iako su mu doktori savjetovali prekid karijere, izgleda da se Haye oporavio od prilično komplicirane povrede ramena te će sredinom prvog mjeseca naredne godine nastupiti u londonskoj O2 Areni.

Kako navode britanski mediji, 35-godišnji britanski bokser je poručio da želi vratiti titulu prvaka koju je 2011. godine izgubio od Vladimira Klička.

Njegov protivnik Mark De Mori je tokom karijere upisao 32 meča, a samo je u jednom od njih izgubio. Haye je u dosadašnjoj karijeri imao 28 borbi od čega 26 pobjeda i dva poraza.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.