14.8.2016. 18:38
0
Lucija Kimani zauzela 116. mjestu u maratonu, zlato za Kenijku Sumgong
Bosanskohercegovačka atletičarka Lucija Kimani osvojila je 116. mjesto u maratonu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Tridesetšestogodišnja atletičarka porijeklom iz Kenije, kojoj je to treći nastup na OI, dionicu dugu 42 km ulicama Rio de Janeira pretrčala je za dva sata 58 minuta i 22 sekunde. 

Zlatnu medalju u najtežoj atletskoj disicplini osvojila je Kenijka Jemima Jelagat Sumgong s vremenom 2:24,04, druga je bila Jepkirui Kirwa iz Bahreina (2:24:13), a treća Etiopljanka Mare Dibaba (2:24:30). 

Od ukupno 157 takmičarki, utrku su završile 133. maratonke. 

Rano jutos nastupio je naš najbolji atletičar Amel Tuka, koji se nije uspio plasirati u finale utrke na 800 m.  

Tuka je u drugoj polufinalnoj grupi osvojio četvrto mjesto rezultatom jedna minuta 45,24 sekunde, a u ukupnom poretku ostvario je 12. vrijeme. U finale se plasiralo osam atletičara.  

(FENA) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.