9.12.2017. 15:45
0
Međunarodni kung fu turnir u Srebrenici
Međunarodni turnir Kung fu Wushu turnir "Srebrenica Open 2017" danas je održan u Srebrenici. Turnir je organizovao klub iz Srebrenice "Kung fu Ving Tsun", a učestovalo je 11 klubova iz Bosne i Hercegovine, te četiri iz Srbije, sa više od 200 takmičara.
Predsjednik Kung fu Ving Tsun kluba Srebrenica Isak Džanić mišljenja je da su bitni turniri, kao i sportske aktivnosti djece.

- Ovo je internacionalni turnir. Prvi je turnir i nadamo se da će biti u narednim godinama bolje. Trebali su da dođu i takmičari iz Turske, ali nažalost nisu uspjeli. Ovakvi događaji za ovaj sport znače mnogo, jer prije svega povezuju se djeca i omladina. Stvaraju se nova prijateljstva. Jednostavno djeca se druže kroz sport. Bitno je da djeca treniraju bilo koji sport, i da djeca nisu na ulici - kaže Džanić.

Selektor Kung fU Wushu reprezenatacije BiH Mirsad Nokto rekao je da ovakav turnir  za Srebrenicu znači mnogo.

- Lijepo je da se ovakav turnir događa u Srebrenici. Mi ćemo dati maksimalnu podršku klubu u Srebrenici i samom gradu. Danas je više od 200 takmičara ovdje i to je za prvi turnir i organizatora velika stvar. Drago nam je da su nam ovdje danas i prijatelji iz Srbije. Pred nama je još mnogo posla, ali možda neko novi uđe u reprezentaciju - kaže Nokto.

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.