30.11.2018. 19:41
0
Zlatna medalja Džejle Makaš na Evropskom kadetskom prvenstvu
Kadetska taekwondo reprezentacije Bosne i Hercegovine nalazi se u španjolskom odmaralištu Marine d'or gdje se od 28.11. do 2.12.2018.godine održava Evropsko kadetsko prvenstvo, saopćili su iz Reprezentacije.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine na ovom velikom natjecanju predstavlja 11 kadetkinja/kadeta u pratnji trenera reprezentacije, Mladena Ristića i Vedrana Ćubele.

Drugog dana Evropskog kadetskog prvenstva Džejla Makaš ostvarila je izvrstan uspjeh za Bosnu i Hercegovinu. 
Nakon pet izvrsno odrađenih borbi Džejla je osvojla zlatnu medalje te se okitila titulom Evropske prvakinje za 2018.godinu.

Danas je nastupila i Petra Ždero u kategoriji – 47kg koja je također imala odličan nastup. Nakon tri pobjede Petra je nažalost izgubila u polufinalu te je osvojila brončanu medalju.

Podsjetimo, prvog dana natjecaja na tatami je izašla Ada Avdagić koja se bori u kategoriji -33kg. 

Nakon dvije uvjerljive pobjede u iznimno jakoj konkurenciji Ada je osvojila brončanu medalju.

Do kraja Evropskog kadetskog prvenstva očekuje nas nastup još 8 naših natjecatelja.




(Lejla Trle) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.