1.5.2023. 18:30
0
Određene jakosne grupe za EP u rukometu: BiH izbjegla Srbiju i Hrvatsku
FOTO: RS BIH
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izvlačenje grupa za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj dočekat će u trećem jakosnom šeširu prema rezultatima posljednjeg Evropskog prvenstva i tek završenih kvalifikacija za EURO.

Ono što je zanimljivo vezano za EP je činjenica da naša selekcija neće moći biti žrijebana u istoj grupi sa Srbijom i Hervatskom, jer su i te dvije selekcije također u trećoj jakosnoj skupini. Uz ove tri zemlje su još Poljska, Češka i Sjeverna Makedonija.

U prvom šeširu nalaze se Švedska, Španija, Danska, Francuska, Norveška i Island, a u drugom Njemačka, Nizozemska, Slovenija, Mađarska, Portugal i Austrija.

U posljednjem šeširu su naši posljednji protivnici u kvalifikacijama, Crnogorci, skupa sa Farskim Otocima, Grčkom, Gruzijom, Rumunijom i Švicarskom.

Izvlačenje grupa za Evropsko prvenstvo bit će obavljeno 10. maja.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.