2.7.2023. 20:31
0
Poznati promotor otkrio: Fury i Ngannou uskoro ulaze u ring
FOTO: Ilustracija
Vjerujem da je to sljedeći meč za njih, rekao je Eddie Hearn

Iako se stalno najavljuju protivnici i pogađa kada će zaista ući u ring ušli smo u drugu polovinu godine, a Tyson Fury i Francis Ngannou nemaju poznatog protivnika za sljedeći nastup.

Niti jedan ove godine nije nastupio. Francis konstantno govori o velikom bokserskom meču, ali o tome već dugo nema nikakvih novosti.

Mnogi se upravo sad pitaju zašto se ne organizuje meč između njih dvojice. Nemaju protivnike, nisu dugo nastupali, a valja se prisjetiti i da je Fury nešto slično obećavao ukoliko se nešto dogodi i propadnu pregovori sa Usykom.

Eddie Hearn smatra da je upravo to naredni korak, prenosi Dnevni Avaz.

- Da, vjerujem da je to sljedeći meč za njih. To bi trebao biti egzibicijski meč, bez nokdauna i ostalog. Ne znam, govorim vam ono što sam čuo. Ko zna šta se tu može dogoditi, ali čuo sam da je to sljedeća borba za njih. Razočaravajuće, ali šta je tu je. Bit će to veliki događaj, ali ja sam ga htio gledati u borbi protiv Oleksandra Usyka. Bilo bi lijepo dobiti neprikosnovenog prvaka, ali Tyson sam vodi svoju karijeru i siguran sam da će zaraditi brdo novca. Želim mu sve najbolje - rekao je Hearn za Boxing Social, kako prenosi Dnevni Avaz.

Ukoliko je istina da neće u meču biti nokdauna i nokauta, radi se o velikom razočarenju. Vjerovatno se tako oduzela jedina šansa Ngannoua u meču sa Furyem – jak nokaut u prvim rundama.
Ukoliko toga ne bude, gledat ćemo vrlo jednostran i predvidiv meč.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.