21.7.2023. 18:58
0
Anđela Samardžić osvojila srebro na takmičenju u Zagrebu
FOTO: Facebook
Anđela Samardžić, judo reprezentativka BIH i predstavnica Univerziteta u Sarajevu, osvojila je srebrenu medalju prvog dana Evropskog univerzitetskog borilačkog prvenstva, koje se održava u Zagrebu od 21. do 23. jula.

Samardžić je nastupila u kategoriji do 57 kg i ostvarila četiri pobjede. Naša predstavnica je bila bolja od Nijemice Kyre Brand, Austrijke Paule Filzwieser, Nizozemke Danique Janssen, te takmičarke iz Francuske Salome Guerre. U finalu je izgubila od Jane Ziegler iz Njemačke, prenosi Avaz.

Inače, Samardžić je studentica Poljoprivredno-prehrambenog Fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Danas je nastupila i Mila Petrović koja je predstavljala Univerzitet u Travniku, te osvojila peto mjesto sa tri pobjede i dva poraza. Mila je studentica Edukacijskog fakulteta u Travniku.

Sutra će nastupiti Mustafa Hebib sa Univerziteta u Sarajevu, Domagoj Pušić, sa Sveučilišta u Mostaru, Toni Miletić, sa Univerziteta u Saraejvu, Božidar Vučurević, sa Univerziteta u Banjoj Luci, te Domagoj Marić koji studira na Sveučilištu u Mostaru.

Inače, ovo prestižno Evropsko univerzitetsko prvenstvo okupilo je 398 Univerziteta iz 31 evropske zemlje i 1537 sportista.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.