2.9.2023. 17:34
0
Dominantni Sainz došao do pol-pozicije u Monzi
Vozač Ferarrija Carlos Sainz startovat će sa pole-pozicije na Velikoj nagradi Italije, 13. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Sainz će četvrti put u karijeri u okviru šampionata Formule 1. on je do tog uspjeha došao jer je krug u Monzi odvezao za 1:20,912 minuta. Drugo mjesto pripalo je braniocu titule Maxu Verstappenu, dok će sa treće pozicije trku započeti vozač Mercedesa Lreis Hamilton.

Verstappen je imao zaostatak od 86 hiljaditih dijelova sekunde u odnosu na vozača Ferrarija, dok je Hamilton bio sporiji od Španca.

Četvrto mjesto pripada Georgu Russellu u Mercedesu, dok je peti bio Sergio Perez u drugom Red Bullu. Najboljih deset vozača kompletirali su Alex Albon iz Willliamsa, vozač McLarena Oscar Piastri, Lewis Hamilton u Mercedesu, McLarenov Lando Norris i as Aston Martina Ferando Alonso.

Sainz je bio najbrži i na drugom i na trećem slobodnom treningu u okviru Velike nagrade Italije, dok je tokom inicijalne sesije zauzeo drugo mjesto, navodi N1.

(Mubina Lj.I.)

 



 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.