26.11.2023. 17:29
0
Max Verstappen stigao do 19. pobjede i zaključio nestvarnu sezonu
FOTO: profimedia
Vozač Red Bulla, Max Verstappen, ostvario je pobjedu u trci za Veliku nagradu Abu Dhabija i tako sa 19 pobjeda završava sezonu.

Max Verstappen je popravio sve rekordne, ostvario je 19. pobjedu u sezoni, a 21. put je bio u podijumu. Jedina trka na kojoj nije bio na podijumu ove sezone je Singapur kada je završio petoplasirani.

U generalnom plasmanu vozača Max Verstappen je osvojio 575 bodova, duplo više nego njegov klupski kolega Sergio Perez na drugom mjestu koji je osvojio 285 bodova. Na trećem mjestu u generalnom plasmanu je Lewis Hamilton sa 234 boda.

U poretku konstruktora, Red Bull je osvojio 860 bodova, dok je Mercedes današnjom trkom uspio da stigne do drugog mjesta sa 409 bodova, a treći je Ferrari sa 406, prenosi Oslobođenje.

(M.Lj.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.