10.9.2023. 10:11
0
Strickland ponizio Adesanyu: "Školovao" ga u boksu, a onda mu uzeo titulu prvaka
FOTO: Twitter
Glavni meč UFC-ovog događaj "UFC 293" pripao je Israelu Adesanyi i Seanu Stricklandu u borbi za titulu prvaka srednje kategorije.

Nakon mirnog starta, Strickland je počeo pronalaziti jednostavne kombinacije, a i uzdrmao je Adesanyu nekoliko puta. Na kraju prve runde je bio veoma blizu i da ga završi, ali je spašen od sudije. 

Strickland je nastavio pritiskati, a Adesanya se veoma nezainteresovano.

Tokom čitavog meča doslovno je samo bacao "high kickove" ne bi li tako probao iznenaditi Stricklanda, koji ga je naučio lekciji iz boksa tokom trajanja ovog meča.

Njih dvojica su se borili na veoma nekonvencionalan način što je izazvalo bijes publike koja im je počela zviždati, mada to nije nepoznata taktika za Adesanyu - uspava vas, a onda, bum, nokaut. Međutim, ovoga puta nije došlo do toga.

Adesanya je bio previše pasivan, a boks mu nikad nije bio jača strana što je Strickland koristio, da bi na kraju postao i prvak svijeta u srednjoj kategoriji, iznenadivši sve, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.