23.9.2023. 19:45
0
Otvoren međunarodni vaterpolo turnir 'Sarajevo Champions Challenge'
FOTO: FENA
Na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu danas je otvoren 13. međunarodni vaterpolo turnir „Sarajevo Champions Challenge“, čiji je jedan od pokrovitelja Grad Sarajevo.

Na ovogodišnjem takmičenju nastupaju vaterpolo ekipe “Cattaro” iz Kotora (Crna Gora), “Crvena Zvezda” i “Tašmajdan” iz Beograda (Srbija) i reprezentacija BiH.

Turnir je otvorio dogradonačelnik Sarajeva Samir Avdić i uz dobrodošlicu učesnicima je kazao da je ponosan što je Grad Sarajevo pokrovitelj turnira koji je postao tradicija i lijepa regionalna sportska priča.

- Izuzetno mi je drago biti sa ovim mladim ljudima iz Crne Gore, Srbije i naše zemlje, koji uživaju igrajući vartepolo i tako promovišu sve vodene sportove, a pogotovo zajedništvo i prijateljstvo, svoje gradove i države - istaknuo je Avdić.

On je također kazao da vjeruje  da će  ovo takmičenje biti snažan impuls daljem razvoju vartepola i drugih disciplina u vodi, kao poticaj naporima koji se čine u popularizaciji takozvanih plavih sportova.

Ceremonija proglašenja pobjednika i zatvaranje turnira je predviđeno za nedjelju, 24. septembra, u 13.30 sati.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.