21.10.2023. 22:55
0
Islam Makhachev “uspavao” Volkanovskog već u prvoj rundi
FOTO: AFP
Islam Makhachev odbranio je naslov UFC prvaka lake kategorije tako što je savladao Alexandra Volkanovskog nokautom nakon tri minute i tri sekunde prve runde.

Makhachev nije dugo čekao na prvi pokušaj rušenja, on je došao nakon jedne minute, no Volkanovski sjajno odgovara. Dolaze do klinča uz ogradu, gdje je Australac okrenuo i došao u dominantnu poziciju. Ipak, dolazi do novog preokreta, kad Makhachev pokušava odgovoriti koljenom.

Izašli su nakon toga ipak iz klinča i krenula je borba na distanci. Volkanovski se malo povukao, a Makhachev je vidio savršenu priliku za nešto što u prvih 25 minuta njihove borbe nismo vidjeli. Pogodio je udarac lijevom nogom u glavu, nakon čega Volkanovski pada na pod.

Video možete pogledati ovdje.

Skočio je Makhachev na njega i pogodio još nekoliko udaraca, nakon čega sudac Marc Goddard više nije imao izbora nego prekinuti borbu. Ekspresna pobjeda Makhacheva, puno brža nego što je bilo tko mogao očekivati, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.