4.11.2023. 14:52
0
Muškarac nožem napao MMA borca, zauvijek će se kajati što je to uradio
Kako poznavanje borilačkih vještina može spasiti život najbolje se vidjelo na primjeru situacije koja se dogodila prije nekoliko dana na Floridi.

Muškarac po imenu Omar Marrero napao je profesionalnog MMA borca Javiera Baeza, ali se u tom napadu nije dobro proveo.

Marrero je bio naoružan nožem i Baeza je napao na parkingu dok je ovaj sjedio u automobilu.

Policija navodi da je prvo nožem udario po staklu automobila, a potom otvorio vrata i pokušao povrijediti Baeza. 

- Vrištao je i ponašao se poput luđaka. Mislim da je bio pod drogama, rekao je Baez za NBC Miami.

Baez je uspio izbjeći napad i razoružati napadača, no ovaj je izvukao drugi nož.

Snimak kamere pokazuje trenutak kada Marrero kreće u novi napad, ali ga Baez bez većih problema baca na pod i hvata u "arm triangle" gušenje. 

- Zaključao sam ga u gušenje i on je jednostavno ispustio nož. Niko u takvim situacijama ne razmišlja o ničemu drugom osim o hvatanju zraka, istakao je Baez i dodao:

- Uspio sam ga držati dolje svojim koljenom, a zatim sam nazvao policiju. On se probudio iz nesvijesti, a policija je ubrzo došla i sve je dobro završilo, bez većih problema, zaključio je Baez.

 

MMA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.