11.1.2024. 21:38
0
Izrael suspendovan: Ništa od utakmica protiv Srbije i Hrvatske
Stigla je i prva potvrda suspenzije reprezentativnih selekcija Izraela. Prvi su takav potez povukli u IIHF Svjetskoj hokejaškoj organizaciji.

U IIHF-u su supendovali Izrael do daljnjeg iz svih takmičenja jer im ne mogu garantovati sigurnost na njihovim utakmicama.

"Nakon pažljivog razmatranja situacije, Vijeće IIHF-a odlučilo je da, s obzirom na zabrinutost oko sigurnosti svih sudionika natjecanja, Izrael više neće sudjelovati u IIHF natjecanjima u ovom trenutku", stoji u saopštenju krovne hokejaške kuće.

Izrael je inače aktivan na hokejaškoj sceni, a u aprilu su trebali sudjelovati na Svjetskom prvenstvu divijezie II-A kojem je domaćin Srbija.

Takošer na tom prvenstvu Izrael je trebao igrati sa selekcijama Srbije, Hrvatske, Islanda, Australije i UAE-a.

Suspenzijom Izraela trenutno će prvenstvo biti sa pet reprezentacije učesnica osim ako IIHF nekog naknadno ne prekomanduje iz petog razreda svjetskog hokeja jer je SP II-A četvrti rang svjetskog hokeja.

Za razliku od hokeja na ledu u ostalim sportovima Izraelci traže alternativna rješenja.

Tako fudbalske, košarkaške, rukometne reprezentacije, ali i klubovi utkamice igraju na neutralnim terenma.

Košarkaški klubovi su većinom u komšiluku, a Maccabi domaće utakmice Eurolige igra u Beogradu.

Nije poznato do kada će na snazi biti suspenzija za hokejaše Izraela, koji su u posljednje vrijeme dosta napredovali i realtivno brzo su stigli do četvrtog ranga svjetskog hokeja.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.