20.1.2024. 8:10
0
Danska nakon velike drame pobijedila Švedsku
Rukometaši Danske slavili su u skandinavskom derbiju protiv Švedske sa 28:27 (17:15) u meču 2. kola druge faze Evropskog prvenstva.

Najefikasniji u Danskoj bio je Matias Gidsel sa deset golova iz 11 pokušaja, dok je pet dodao Mikkel Hansen.Emil Nilsen je imao osam odbrana, dok je Niklas Landin bio bez intervencije.

Prvo ime kod Šveđana bio je Hampus Wanne sa devet pogodaka, šest je dodao Albin Lagergren. Golmani Švedske Tobijas Thulin i Andreas Palička imali su kombinovano sedam odbrana.

Danska je prva u grupi 2 sa šest bodova i jedina je ekipa sa maksimalnim učinkom. Švedska ima četiri, koliko i Portugal.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.