28.2.2024. 9:54
0
Nikola Prce među kandidatima za selektora reprezentacije BiH
FOTO: REPREZENTACIJA.BA
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je ostala bez selektora, nakon što je sporazumno raskinut ugovor sa Irfanom Smajlagićem. U igri je nekoliko imena, a među njima je i bivši reprezentativac naše zemlje Nikola Prce.

Prce trenutno u kosovskoj Besi Famgas obavlja funkciju trenera, a i igrača.

U dresu reprezentacije BiH ukupno je odigrao 120 utakmica, te je postigao 445 pogodaka. Ostavio je ogroman pečat u bh. sportu, kako među navijačima, tako i među sportskim radnicima, te običnim ljudima. Uvijek je igrao srcem za reprezentaciju i davao maksimum.

Od svog prvog pojavljivanja u najdražem dresu bio je autoritet na parketu, kao i izvan njega.

Kako piše Sport1, RSBiH neće raspisivati konkurs, ali će razmotriti širu listu kandidata i obaviti razgovor sa više trenera, kako bi saslušali i vidjeli njihove planove.

Osim Prcea, kandidati za selektorsku poziciju su i Damir Doborac, Toni Čolina, Žarko Pejović, Kasim Kamenica i Dragan Marković (odveo našu reprezentaciju na SP u Katar).

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.