19.5.2024. 10:45
0
Fury je izgubio: Ako mu je za utjehu, Usyka je poslao u bolnicu s teškom povredom
Tyson Fury izgubio je meč i WBC titulu šampiona svijeta u teškoj kategoriji, ali mu za utjehu ostaje saznanje da je poslao novog apsolutnog prvaka u bolnicu i to sa teškom povredom.

Oleksandr Usyk prevezen je u hitnu pomoć direktno iz “Kraljevske dvorane“ u Rijadu sa prelomom vilice, piše “The Daily Mail“.

Nije poznato u kom trenutku tokom 12 iscrpljujućih rundi je Ukrajinac zadobio tešku povredu, ali je očigledno da pod adrenalinom nije pomislio na predaju. Naprotiv.


Međutim, kada se rat sa Englezom završio, prvom neprikosnovenom šampionu planete u “kraljevskoj kategoriji“ poslije 24 godine preporučeno je da produži pravo u bolnicu, tako da su reporteri iz Saudijske Arabije ostali uskraćeni za razgovor sa borcem za kojeg su glasala dvojica od trojica sudija pored ringa.

Za razliku od pobjednika, poraženi je stao pred kamere i doveo u pitanje ishod borbe u kojoj je uputio stotinu udaraca više od rivala – ali i znatno manje plasirao gdje treba.
“Borba samo što se završila. Vidite li moje lice? Prilično je sje*ano, a on je upravo prevezen u bolnicu sa polomljenom vilicom tako da je i on sje*an takođe. Ubijali smo ‘boga’ jedan u drugom ovdje 12 rundi. Tako da vrijeme je da idem kući, pojedem nešto jako, popijem par piva, provedem vrijeme s porodicom, prošetam psa i porazgovaram sa Frankom (menadžerom, prim. aut) o tome šta ćemo raditi u budućnosti“, rekao je 35-godišnji džin iz predgrađa Manchestera, koji se više puta povlačio i vraćao boksu.

On u ugovoru ima pravo na “žalbu“ odnosno mogućnost da zakaže revanš sa Usykom. Reporteri iz Rijada navode da je Furyjev promoter Frank Voren između redova najavio da će njegov klijent to pravo iskoristiti.

(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.