28.8.2023. 12:22
0
Turisti odabrali najbolje jeftine destinacije: Na kojem je mjestu Sarajevo?
S porastom cijena i putovanja su mnogima postala preskupa, pa su se brojni turisti zato orijentisali na jeftinije destinacije.

Stoga je jedan korisnik Redita upitao korisnike koje su im najbolje i najgore destinacije za uloženi novac koje su posjetili.

Među najboljim destinacijama koje korisnici Redita smatraju jeftinim našle su se: Poljska, Japan, Portugal, Argentina, zemlje jugoistočne Azije, ali i neke destinacije i u našoj blizini, prenosi Index.

„Bosna i Hercegovina! Dobio sam privatnu sobu u hostelu za 24 dolara za noć. Mogao sam da pronađem i pristojnu i jeftinu hranu, ili bih kuhao ako sam bio umoran od restorana. Mnogo fascinantne istorije i kulture. I drugačije je od ostatka Evrope budući da ima jak muslimanski uticaj“, oduševljen je jedan korisnik Bosnom i Hercegovinom.

„Jako lijepa i vrlo pristupačna zemlja, a Sarajevo je nevjerovatan grad s vrlo jedinstvenom atmosferom, rekao bih“, složio se s njim drugi korisnik. Drugog korisnika oduševila je Albanija. „Dobijate istu obalu kao u Crnoj Gori, ali bez crnogorskih cijena“, objasnio je svoj izbor.

Treći je oduševljen mađarskim glavnim gradom Budimpeštom.

„Slovačka i Budimpešta! Obje su prilično jeftine za putovanje (Bratislava je jeftinija od Budimpešte), i obje imaju dovoljno zanimljivih stvari da vas zaokupe nekoliko dana“, rekao je korisnik.

„Budimpešta je jedan od najboljih gradova u Evropi (samo je hrana osrednja), a nudi toliko toga po toliko nižoj cijeni od većine najljepših prijestolnica u Evropi“, složio se s njim drugi korisnik. Neki su pak kao idealnu jeftinu destinaciju naveli cijeli Balkan. „Nevjerovatna kultura, predio, ljudi, a tako je pristupačno“, utvrdio je jedan korisnik.

Zanimljivo je da su se među najgorim našle i neke najpopularnije svjetske turističke destinacije poput danskog Kopenhagena, Hong Konga, Švajcarske, Indije, Los Anđelesa i grčkog Santorinija, a korisnici Redita ih redom smatraju preskupima za ono što nude.

„Santorini je preskup za ono što nudi. Možete da dobijete iste bijele zgrade s plavim krovovima u drugim kikladskim ostrvima za mnogo manje novca (i s dosta manje turista). Ostatak Grčke, osim Mikonosa, dobra je vrijednost za vaš novac“, ocjenio je jedan korisnik popularnu grčku destinaciju, prenosi N1.

(Mubina Lj.I.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.