18.2.2024. 10:52
0
Iz Mostara će se uskoro moći letiti za Veronu, Rim, Minhen i Bari
Italijanski prevoznik SkyAlps ovog ljeta proširuje svoju prisutnost u regiji pokretanjem šest novih linija iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Osim toga, ima planove za daljnji rast svojih operacija u regiji 2025., piše Biznisinfo.

Kompaniji su nedavno odobrene subvencije za pokretanje letova iz Mostara za Veronu, Rim, Minhen i Bari, koji će započeti krajem aprila i početkom maja.

– Mostar ima ogroman potencijal u poređenju s drugim aerodromima. Nadam se da će kvalitet turista koje ćemo prevoziti ispuniti očekivanja svih. Ovo je, vjerujem, tek početak plodne višegodišnje saradnje – rekao je Aleks Spinato, generalni direktor SkyAlpsa za zrakoplovstvo i operacije.

Dalje širenje

SkyAlps iduće godine planira daljnje širenje u regiji otvaranjem baze u Mostaru i uvođenjem letova za Štutgart, Beč, Napulj, Palermo i Kataniju, rekao je generalni direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel.

BiznisInfo.ba podsjeća da Croatia Ailrines već leti za Zagreb, a da je potpisan ugovor sa kompanijom Air Serbia koja uvodi letove za Beograd.

Inače, aviokompanija SkyAlps, koja se može pohvaliti flotom od šest turboelisnih aviona Dash 8 sa 76 sjedišta, također planira proširiti svoju prisutnost na hrvatskom tržištu. Prijevoznik će s letovima između Verone i Brača započeti 8. juna ove godine, a sezonski sedmični let trajat će do 14. septembra.

SkyAlps također planira otvoriti letove između Verone i Zadra počevši od 15. juna, koji će letjeti jednom sedmično do 7. septembra. Oni će nadopuniti postojeće sezonske letove između Bolzana i Brača.

Niska potražnja

Prevoznik će ovo ljeto održavati dvadeset redovnih letova sedmično u i iz regije, udvostručivši svoje operacije u odnosu na prošlu godinu. Također će održavati niz chartera.

SkyAlps je započeo s radom u junu 2021., u početku je pokrenuo letove kao virtualni zračni prevoznik dok nije dobio vlastiti certifikat zračnog prevoznika u januaru 2023.

Prevoznik planira više nego udvostručiti svoju flotu Dash 8 na četrnaest aviona tokom sljedeće godine, što će mu omogućiti daljnji rast. Prošle godine avioprevoznik je planirao ući na slovensko tržište s letovima iz Bolzana, Napulja i Pise za Maribor, no usluge su otkazane prije lansiranja zbog niske potražnje, izvijestio je Ex-Yu Aviation News.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.