30.5.2016. 17:51
1
Poslije izlaska iz zatvora zbog silovanja maloljetnice: Želim da se vratim u košarku
Bivši košarkaški reprezentativac Srbije i Crne Gore Nikola Bulatović (45), osuđen zbog silovanja maloljetnice koje je počinio 1998. godine, već šest mjeseci je na slobodi poslije odslužene zatvorske kazne i planira da se vrati u svijet košarke, otkriva „Blic“.

Poslije presude, Bulatović je bio u bjekstvu šest godina, da bi po međunarodnoj potjernici Interpola bio uhapšen u Dominikanskoj Republici 17. decembra 2011. U zatvoru u Spužu je proveo četiri godine i 15 dana, a od 28. novembra 2015. je na slobodi. „Blic“ ga je primjetio u hali „Aleksandar Nikolić“, gdje sve češće prati igre Partizana, čiji je dres nosio u dva navrata.

Kada su ga pitali kako se osjeća zbog silovanja maloljetnice poslije kojeg je završio u zatvoru, bio je škrt na riječima. 

- Malo mi je neprijatno da o svemu tome pričam. Sa ove distance sve sam shvatio kao jednu gorku životnu etapu, po meni nepravednu. Ja imam svoju istinu i ona čuči duboko u meni - kaže za „Blic“ Bulatović.

Bio je mart 1998. Košarkaški reprezentativac, svjetski i evropski šampion je šokirao javnost kada je, kako je sud utvrdio, silovao tada 16-godišnju S. N., koja je s njim u njegovom stanu pravila intervju za gimnazijski časopis. Bulatović je na suđenju negirao krivicu i tvrdio je da je do seksualnog odnosa došlo uz djevojčin pristanak.

Sud mu nije povjerovao i prvi put je osuđen na tri godine zatvora krajem 1998, da bi ta kazna na ponovljenom suđenju 2003. bila povećana na pet. Tu presudu je dvije godine kasnije potvrdio Vrhovni sud.

- Moju stranu priče ću otkriti, ali nije još vrijeme za to. Sada je trenutak da podignem glavu i da krenem dalje.

Klupsku karijeru u Srbiji je završio uz povike s tribina: „Silov’o si dijete, Nikola...“ Možda će ga to opet sačekati kad se vrati aktivno u košarku, ali Bulatović je odlučio.

- Vraćam se na stare staze, a znate da sam najbolji u košarci. Sada uživam gledajući utakmice, a izvesno je da ću se posvetiti aktivno košarci. U kojoj ulozi, još ne znam. Nisam odlučio da li je to trenerski poziv ili nešto drugo - dodao je Bulatović.

(Merima Druškić/Blic)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.