3.4.2024. 14:30
1
Gradonačelnik Beograda hoće da "protjera" mrtvog Tita iz tog grada: "Draža Mihajlović, jedan od naših najodlikovanijih oficira..."
Predsjednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će pokrenuti inicijativu da Kuća cvijeća, odnosno Muzej historije Jugoslavije, postane muzej srpske historije, a da se Josip Broz Tito koji počiva u njoj vrati u Kumrovec.

Šapić je rekao da u tom muzeju treba da počivaju ljudi koji su Srbiju, kako je naveo, zaista branili - Stepa Stepanović, Živojin Mišić, Radomir Putnik i ostali.

On je dodao i da mu kada pomene Dragoljuba Mihajlovića koji je, kako je rekao, "jedan od naših najodlikovanijih oficira koji je branio Srbiju u Balkanskim ratovima i u Prvom svjetskom ratu od Austrougara", a u Drugom svjetskom ratu protiv nacista, "skaču na glavu Titovi Jugosloveni", piše Blic.

"Branio nas je i od onoga od kog smo napravili mit, od Josipa Broza, koji je bio austrougarski kaplar i kao takav pucao po nama", rekao je Šapić.

Inače, beogradski gradonačelnik je poznat po nesuvislim izjavama, najblaže govoreći. Osim toga,  Šapić je u Srbiji poznat i po tome što je od kritičara srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, postao njegov poslušnik. 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.