23.10.2018. 16:34
0
Oteo starca u Podgorici, pa tražio 100 eura
Osamdesetdevetogodišnji Vujoš Golubović tvrdi da ga je prije dva dana u Podgorici, u Dalmatinskoj ulici blizu Lida marketa, oteo nepoznati muškarac, koji je potom tražio novac od njega.

Kako objašnjava, njemu nepoznati muškarac ponudio se da ga odveze kući, a kad je ušao u auto, pola sata ga je vozio kroz grad i tražio pare od njega.

“Prije dva dana sam otišao do prodavnice. Usput sam sjeo na klupu u blizini da se odmorim. Odjednom je naglo zakočio crni automobil, iz kojeg je izašao muškarac i ponudio mi da me odveze kući. Pošto mi se često dešava da mi prolaznici stanu da ne idem pješke, prihvatio sam njegovu ponudu. Odmah me je pitao gdje živim, poznajem li ga, ko su mi komšije, a ko rođaci. Uznemirio sam se jer sam vidio da me vozi kroz grad oko pola sata, ne planirajući da me odveze kući. Odmah poslije ispitivanja mi je tražio sto eura jer mu trebaju, tražeći da po njih odem kući ako ih nemam kod sebe. Rekao sam mu da nemam novca ni kod sebe, ni u kući”, priča Golubović.

Kako dodaje, muškarac ga je, kada je vidio da ne može da uzme novac od njega, vratio blizu marketa gdje ga je našao, prenosi CDM. 

“U pitanju je muška osoba od oko tridesetak godina. Nije imao nikakvo oružje kod sebe. Nisam se nikome zamjerio, niti imamo neprijatelje. Ko me poznaje uvijek me lijepo dočeka, bilo u marketu ili van njega, a dosta ljudi mi i pomogne ako nosim teške kese. Od sad ću paziti i neću više sjedati u kola sa nekim koga ne poznajem” kazao je Golubović, koji se ne sjeća marke automobila, ni broja tablica, samo da je vozilo bilo crne boje.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.