29.12.2018. 20:17
0
Evropska unija traži da Kosovo preispita odluku da uvede nove takse od 100 posto
EU zahtijeva da Kosovo preispita odluku da uvede nove stopostotne takse na poznate brendove međunarodnih kompanija proizvedene u Srbiji i BiH, saopćio je Ured EU na Kosovu.

- Naglašavamo poruku EU da povećanje tarifa ne doprinosi dobrom susjedstvu i suprotstavlja se posvećenosti Kosova regionalnim integracijama, kao i principima Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju predviđenih za Kosovo - navodi se u saopćenju.

Odluka o uvođenju stopostotnih carinskih stopa na robu međunarodnih kompanija proizvedenu u Srbiji i BiH donesena je jučer, a prethodno 21. novembra uvedene su carinske stope na robu firmi iz BiH i Srbije kojima se zabranjuje uvoz na Kosovo bez prethodno plaćene carine u iznosu od 100 posto na vrijednost robe.

Prema zvaničnim podacima, vrijednost robe na mjesečnom nivou uvezene iz BiH i centralne Srbije na Kosovo prije uvođenja carinskih stopa iznosila je blizu 70 miliona eura na mjesečnom nivou.


(SRNA/Amila Alijagić)

KosovoEU
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.