4.3.2019. 19:52
0
Aleksandar Vučić poručuje: Ne možemo priznati Kosovo, a da ništa ne dobijemo od druge strane!
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nagovijestio je danas da ne isključuje mogućnost eventualnog priznanja nezavisnosti Kosova, ali je naveo da bi Beograd nešto morao da dobije zauzvrat.

"Prije svega moramo postići kompromis. Ne možemo priznati Kosovo, a da ništa ne dobijemo od druge strane", rekao je Vučić u intervjuu italijanskoj agenciji ANSA povodom predstojeće posjete italijanskog premijera Giuseppea Contea Srbiji, u srijedu, prenosi agencija Beta.

Vučić nije rekao šta bi to Beograd tražio zauzvrat priznavanja Kosova, prenosi NAP.

Kazao je da je pitanje promjene granica kontroverzna tema, pošto ne priznaju svi iste granice, zavisno od toga da li su priznali nezavisnost Kosova ili ne.

"Za razliku od kosovskih lidera koji svakog dana obmanjuju svoje građane nerealnim obećanjima da će Priština dobiti sve, a Beograd ništa, moja dužnost je da Srbima objasnim značaj kompromisa (s Prištinom) koji ne predstavlja poraz nego pobjedu. Pobjedu za budućnost Srbije", naveo je Vučić.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.