18.11.2020. 14:15
0
U Srbiji vakcine protiv koronavirusa prije Nove godine
Direktorica Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Škodrić izjavila je da će prve doze vakcine protiv koronavirusa u Srbiju stići prije Nove godine.

"Najvažnije je da što prije uvezemo prve količine i da ta vakcina bude registrirana, a uvest ćemo onu koja je registrirana i koju naša struka odobri kao sigurnu za građane", rekla je Škodrić za Prvu televiziju.

Ona je rekla da će se truditi da prije Nove godine stigne 500.000 do milijuna doza.

Škodrić je dodala da će vakcina u Srbiji za građane biti besplatna i da će prvo prioritetno vakcinu primiti zdravstveni radnici, vojska i policija, a zatim ostali građani po prioritetima, onako kako struka odredi.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.