19.7.2021. 15:57
0
Forto, Vranić i Magoda u Beogradu: Susret sa Lončarom i promocija vaučera 'Odmori u Sarajevu'
Zdravstveni radnici Republike Srbije koji su angažirani u COVID odjeljenjima bit će korisnici programa "Odmori u Sarajevu" koji je kreiran kao odgovor Vlade Kantona Sarajevo na odluku Vlade Republike Srbije da u jeku trećeg talasa pandemije koronavirusa donira 20.000 doza vakcina građanima Kantona Sarajevo.

Ovo je danas potvrdio ministar zdravlja Republike Srbije Zlatibor Lončar tokom uzvratne posjete delegacije Vlade Kantona Sarajevo, na čelu sa premijerom Edinom Fortom Edin Forto, ministrom zdravstva Harisom Vranićem i direktorom Turističke zajednice KS Kenanom Magodom.

Premijer Forto se i ovom prilikom zahvalio za donirane vakcine te naveo da je vrijednost programa 410.000 KM, za čiju implementaciju je Vlada KS zadužila Turističku zajednicu KS.

"Građani Sarajeva neće zaboraviti humanost države Srbije u trenucima kada nam je pomoć bila najpotrebnija, kada nismo imali niti jednu dozu vakcina. Upravo zato, želimo da se zahvalimo zdravstvenim radnicima Srbije, ljudima koji su godinu i više dana radili u crvenim zonama, koje ovim putem pozivam da se prijave za vaučere, i da dođu u Sarajevo, da besplatno odsjednu u nekom od naših hotela, da se lijepo i ugodno odmore, u društvu prijatelja“ istakao je Forto.

Ministar Lončar je iznio stav da se nijedna zemlja samostalno ne može izboriti sa pandemijom koronavirusa te najavio da će Vlada Republike Srbije nastaviti da pomaže naročito zemljama u regionu u borbi sa koronavirusom na dobrobit svih građana u regionu.

Program „Odmori u Sarajevu“ kao i turistička ponuda glavnog grada Bosne i Hercegovine danas je promoviran u Kulturnom centru Beograda u organizaciji Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Program subvencioniranja turističko-ugostiteljskih usluga smještaja u 14 sarajevskih hotela kreiran je od strane Кantona Sarajevo, u znak zahvalnosti Vladi Republike Srbije koja je pružila direktnu pomoć Кantonu Sarajevo kroz donacije vakcina.

Program je namijenjen državljanima Republike Srbije, zdravstvenim radnicima koji su radili u “crvenim zonama”, koji vaučer za besplatan boravak u Sarajevu mogu iskoristiti do 31.12.2021.godine.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.