1.8.2021. 16:06
0
U Srbiji preminule četiri osobe, nova 303 slučaja zaraze
U Srbiji su u posljednja 24 sata zabilježena 303 nova slučaja zaraze koronavirusom od 6.063 testiranih uzoraka.

Na bolničkom liječenju nalazi se 431 pacijent od kojih je osam na respiratoru.  Posljednjih nekoliko dana u Srbiji raste broj novozaraženih koronavirusom.  Mirsad Đerlek, državni tajnik Ministarstva zdravlja kazao je kako država neće čekati pogoršanje epidemiološke situacije s postojećim mjerama.


- Očekujem pooštravanje mjera u smislu broja ljudi koji se okupljaju na jednom mjestu jer svaki kontakt predstavlja ogroman rizik za prenošenje zaraze. Kod nas je postotak cijepljenih nizak, a opuštenost građana neopravdana i nedopustiva - naglasio je Đerlek.

 

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.