1.9.2021. 21:47
0
Grupa bliska škaljarcima iz zatvora planirala likvidacije!
Na zajedničkoj konferenciji SDT i Uprave policije Crne Gore koja je održana prije nekoliko dana, prezentovani su dokazi iz istraga pokrenutih protiv više kriminalnih grupa, uglavnom povezanih sa škaljarskim i kavačkim kriminalnim klanom - prenosi srbijanski Kurir.

Jednu od tih grupa bliskih škaljarskom klanu, čiji su organizatori iz ukrajinskog zatvora Stefan Đukić i Emil Tuzović, specijalni tužioci sumnjiče da su planirali likvidaciju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog saradnika Saše Čađenovića, policajaca Zorana Lazovića, Petra Lazovića i Ivana Đokića, prebijanje sudije Biljane Uskoković, kao i "hapšenje" i ubistvo tri građanina. Sve ovo u cilju smjene ljudi u sudu, a obezbijedili su i milion eura mita za one koji bi ih zamijenili i njih oslobodili krivičnih odgvoornosti za koje se terete.

Kriminalna grupa koju su prema tvrdnjama SDT formirali Đukić i Tuzović planirala je eksplozivom da raznese specijalnog tužioca Sašu Čađenovića kada izađe iz zgrade u kojoj stanuje, a GST Katnića htjeli su da ubiju nadomak njegove kuće u Daljmu.

Turković je rekao da je Đukić poručivao i da su Katnić i Čađenović "gotovi čim ih smene", te da će Čađenovića ubiti i "zalivaditi". Upravo Đukić je, kazao je Turković, tražio da se sudija Uskoković "pošalje na oporavak", odnosno, da joj slome noge i ruke. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić objasnio je i da su on, specijalni tužilac Saša Čađenović i bivši pomoćnik direktora policije Zoran Lazović trebalo da budu ubijeni u februaru - prenosi srbijanski Kurir.

Prikazane su i fotografije iz kojih se vidi da su pratili glavnog specijalnog tužioca (GST) Milivoja Katnića, ali i oružje i eksplozive koje su pripremali za likvidacije.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.