21.10.2021. 18:43
0
Zabio se u stado ovaca u Hrvatskoj, ubio ih 20!
FOTO: Ilustracija
Na području otoka Krka dogodila se neobična saobraćajna nesreća u kojoj je 20-godišnjak ubio cijelo stado ovaca, prenose hrvatski mediji.

S noći sa srijede na četvrtak, oko 00:40 na području otoka Krka došlo je do nesreće u kojoj se 20-godišnji hrvatski državljanin upravljajući ličnim automobilom riječkih registracija zbog neprilagođene brzine zabio u stado ovaca - prenosi Dnevnik.hr portal.

''Zbog neprilagođene brzine kretanja 20-godišnji vozač bit će sankcioniran prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, dok će 71-godišnji hrvatski državljanin, vlasnik domaćih životinja, biti prekršajno prijavljen prema članku 119. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (životinje se ne smije voditi niti ostavljati na cesti bez nadzora, odnosno vlasnici su dužni poduzeti sve mjere da ne izađu na cestu bez nadzora)'', upozoravaju iz tamošnje policije.

Životinje su se nalazile na sredini kolnika te su zbog jačine udarca sve uginule nakon udarca automobila. Bilo ih je 20-ak, rekli su medijima iz PU primorsko-goranske. Materijalna šteta je oko 40.000 kuna, prenosi izvor informacije.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.