24.12.2021. 13:15
0
Zagrebačka policija prijavila dvojicu muškaraca i ženu osumnjičenih za provale i krađu novca
Zagrebačka policija prijavila je u petak 21-godišnjaka i 30-godišnjaka koje sumnjiči za više provalnih krađa i računalnih prevara, kojim je nastala šteta u iznosu od 464.000 kuna, te 38-godišnjakinju koju sumnjiči za prikrivanje ukradenog novca.

Policija je precizirala da se 21-godišnjak sumnjiči za sedam teških krađa, od čega su dvije ostale u pokušaju, jednu krađu i dvije računalne prijevare u pokušaju, od čega je dvije teške krađe počinio sa 30-godišnjakom dok je četiri teške krađe počinio s još jednom zasad nepoznatom osobom.



Sumnja se da je 21-godišnja provalio u pet kuća, jedan stan i jedan ugostiteljski objekt na području Sesveta. Osumnjičeni je, dodaje policija, u različito doba dana, ponekad sam, a ponekad u društvu 30-godišnjaka i jedne nepoznate osobe, prikladnim alatom obijao prozore i vrata domova iz kojih je krao novac, nakit, mobitele i bankovne kartice, prenosi Hina.  


U dva su navrata 21-godišnjak i 30-godišnjak provalili u kuće i ukrali bankovne kartice koje su neuspješno pokušali upotrijebiti kupujući raznu robu u obližnjim trgovinama. Uz to, 21-godišnjak je nakon jedne provale dao 38-godišnjoj članici svoje šire obitelji novac kojeg je ona, iako je znala da potječe iz provale, potrošila za vlastite potrebe.


Materijalna šteta pričinjena tim kaznenim djelima iznosi 464.000 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.