31.3.2024. 8:50
0
Zagreb: Prostitutka napala policajku i pokušala pobjeći
U istražnom zatvoru u Zagrebu završila je 32-godišnjakinja koja je nakon privođenja napala policajku. Prijavljena je za pokušaj prisile prema službenoj osobi, za šta zakon predviđa i do pet godina zatvora.

Ova 32-godišnjakinja ima već deblji kriminalni dosje. Iako je majka troje djece, još prije desetak godina bila je uhvaćena u lancu organizirane prostitucije u Zagrebu, piše N1.

Zatim se godinama sukobljavala s vanbračnim suprugom, bacala mu odjeću kroz prozor, kampirala mu pred kućom i uhodila ga. Zbog toga je privođena i kažnjavana, ali se nije smirila. Nakon svega ponovno se počela baviti pružanjem seksualnih usluga za novac.

Prije nekoliko dana ponovno je uhapšena zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Kada su je policajci smjestili u službeno vozilo ne bi li je odvezli na ispitivanje, pokušala im je pobjeći.

Policijska službenica baš je otvorila zadnja vrata službenog automobila ne bi li sjela pored nje kada je 32-godišnjakinja uhvatila rukama za vrat i udarila u lice. Drugi policajci uspjeli su je savladati i osujetiti joj namjeru da pobjegne.

Policajka je u ovom napadu lakše povrijeđena.

- Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičene zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, što je sudac istrage prihvatio i odredio joj istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi - potvrdilo je Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.