17.9.2022. 14:36
0
Brnabić potvrdila da će Evroprajd šetnja biti održana, ali ona neće šetati
Evropska prajd asocijacija (EPOA) saopštila je da je, nakon višenedjeljnog pritiska međunarodne javnosti, premijerka Srbije Ana Brnabić objavila da će se šetnja u okviru Evroprajda, najavljena za danas, održati.

Iz EPOA su naveli da će se aktivistima u šetnji, koja će početi kod Narodne skupštine, pridružiti diplomate, članovi Evropskog parlamenta, ali da se ne očekuje da u šetnji učestvuje premijerka.

Brnabić je, naveli su, rekla da može da garantuje da će ulice Beograda biti bezbjedne tokom popodneva.

Predsjednica EPOA Kristina Garina navela je da su srećni što je Brnabić "ispunila obećanje koje je dala 2019. godine".

"Evroprajd je proslava ljubavi, pokret za jednakost i dio globalne kampanje za ljudska prava. To je oličenje evropskih vrijednosti i nije prijetnja nikome, a sigurno nije prijetnja ni Srbiji", rekla je Garina.

Poručila je da će ovo biti istorijski Evroprajd i najvažniji u 30 godina dugoj istoriji manifestacije, navodi se na sajtu EPOA.

Organizatori Evroprajda prethodno su najavili protest ispred Ustavnog suda, odakle će, kako su naveli, krenuti do Prajd parka (Stadion Tašmajdan). 

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.