15.4.2023. 12:13
0
Nenad Kaluđerović zaustavio krvavi pir Borilovića: Sada je tražen zbog dva ubistva u Spužu
Nenadu Kaluđeroviću određen je pritvor zbog sumnje da je bio dio ekipe Radoja Zvicera i raspisana je potraga za njim.

Inače, Nenad je poznat kao heroj s Cetinja. 

Sumnja se da je dio kriminalne grupe odgovorne za ubistvo u naselju Spuž u oktobru 2020. godine.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore (SDT) saopćili su da je osim Kaluđerovića u bjekstvu i Cetinjanin Darko Prelević, a da su u akciji uhapsili četiri osobe, pišu Vijesti.

Uhapšena su braća Blagoje i Dejan Gašić, Davor Perović i M.N. Njih šestoricu, i S.K. koji je odranije u pritvoru, terete da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Hodžić je bio pripadnik škaljarskog kriminalnog klana, a njegov zet Spahić nije imao krivični dosije. Njih dvojica na prevaru su namamljena u Spuž, gdje su ih u naselju Stanjevića Rupa ubili pripadnici kavačkog kriminalnog klana.

Policija je jučer pretresla kuću u kojoj su likvidirani, a prema saznanjima Vijesti pretresi će se nastaviti i narednih dana. Navodno, oni po nalogu postupajućeg specijalnog tužioca pokušavaju da otkriju gdje su, nakon likvidacije, sakrivena tijela ubijenih.

Vuk Borilović je u avgustu u naselju Medovina počinio masakr kakav ne pamti Crna Gora u kojem je ubio 10 ljudi, među kojima i dvoje djece, a šestoro povrijedio. Sve je počelo oko 15:30 sati kada se popeo na sprat kuće i ušao u stan kod svojih podstanara.

Na vratima je ubio jedanaestogodišnjeg dječaka potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku - Natašu Pajović Martinović.

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju familiju”. Potom je krenuo u žutu, pa u bijelu kuću.

U narednih 45 minuta, u ukupno 80 metara razdaljine od njegove kuće, sijao je smrt, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Poslije Nataše i njene djece, u sljedećoj komšijskoj kući je ubio starije sugrađane - Danijelu i Dimitrija Drecuna i teško ranio njihovog unuka Aleksandra Drecuna (32).

Na pragu te kuće ubio je i njihovog sina Rajka Drecuna (56), koji je potrčao ka kući kada je čuo pucnjavu.

Borilović je ubio i komšiju Milana Mitrovića (37), a potom i svog daidžu Gorana Đurišića (54), a onda je silazeći niz ulicu, usmrtio i komšinice Aleksandru (52) i Danijelu Radunović (51).

Zatim je, opasan sa dva redenika metaka i puškom u ruci, skrenuo ka kući komšije I.J. i pozivao ga da izađe napolje.

Ranio je još četvoro komšija - Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada.

Ubijen je ispred bijele kuće nakon što ga je upucao upravo Nenad Kaluđerović.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.