23.4.2023. 17:27
0
Prvi put u historiji Radio-televizije Crne Gore zaposleni stupaju u štrajk
Sindikat zaposlenih Radio-televizije Crne Gore (RTCG) sutra će prvi put historiji ove kuće stupiti u štrajk upozorenja. Oni zahtijevaju veće plaće.

Jednosatni štrajk bit će održan u podne na platou ispred zgrade Javnog servis. Sindikat traži najkasnije do srijede povećanje zarada.

U današnjoj objavi na Facebook stranici, Sindikat navodi da radnici Javnog servisa štrajkuju prvi put u historiji ove kuće.

Kažu da je to “znak da su došla neka druga vremena”. Traže mnogo bolji životni standard zaposlenih.

Iz Sindikata pojašnjavaju da stupaju u štrajk jer nema dogovora u pregovorima o tekstu novog kolektivnog ugovora, prenosi BHRT.

Oni pojašnjavaju da im menadžment nudi znatno umanjene koeficijente u odnosu na njihov prijedlog. Iako se to predstavlja povećanjem od 28 odsto, to, kako tvrde, nije istina.

“Ono što mi tražimo jeste mnogo bolji životni standard zaposlenih. Međutim, pošto smo morali da se uklopimo u obećani milion eura čak ni povećanje koeficijenata po našem prijedlogu većini radnika RTCG-a neće omogućiti da primaju ni prosječnu crnogorsku zaradu”, dodaju iz Sindikata RTCG. 

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.