4.5.2023. 11:21
0
Saslušan otac Koste Kecmanovića: Nije primijetio ništa neobično, oružje bilo u sefu pod šifrom
FOTO: Nikola Mutić, Printscreen/YouTube
Otac Koste Kecmanovića, osumnjičenog da je jučer ubio osam učenika, čuvara i ranio sedam osoba u OŠ „Vladislav Ribnikar“, potvrdio je na saslušanju da je imao dozvolu za oružje koje je iskoristio njegov sin za masakr.


Na saslušanju je također kazao da su se u sefu nalazile puške i pištolji, te da je sve to bilo držano pod šifrom i da mu nije poznato kako je dječak saznao šifru.

Prema informacijama iz srbijanskih medija, priznao je da je sina vodio u streljanu kada je ovaj imao 12 godina, a dao je informaciju i u koju.

Njegov otac je rekao da se Kosta osjećao odbačenim, ali da nije ništa primijetio. Mediji navode kako je rekao da mu je sin kazao da se nije uklapao u društvo.

Kako je jučer naveo Veselin Milić, šef beogradske policije, dječak je u razgovoru u prisustvu Centra za socijalni rad izjavio da je bio ignorisan od društva u kojem se nalazio. Priznao je da je i kroz svoj društveni život bio izolovan od komunikacije i igre na odmoru. Ti razlozi su se izdvojili kao glavni motiv za njegov krvavi čin, prenosi Avaz. 



(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.