20.5.2023. 8:14
0
Beograd: Građani proveli noć na autoputu, traže ispunjenje zahtjeva
FOTO: Nova.rs
Nakon najvećeg skupa u modernoj historiji Srbiji, gdje je na ulicama Beograda bilo više desetina hiljada građana, dio najupornijih opozicionara i građana proveo je noć na Gazeli. Uz šatore, dobro raspoloženje i nevjerovatnu energiju odlučili su da noć provedu na ulici i tako pošalju jasnu poruku da će tražiti ispunjenje zahtjeva.


Dio učesnika trećeg po redu protesta „Srbija protiv nasilja“ nastavio je i nakon ponoći blokadu dijela međunarodnog autoputa u novobeogradskim blokovima kod „NIS“ pumpe.

Uz nekoliko postavljenih šatora, na autoputu su i vreće za spavanje i baštenske stolice blokirali su put i zatražili da im se ispune zahtjevi. Ekipa Nove mogla je da čuje da nekoliko desetina građana tražilo da se svi zahtjevi ispune i da će noćiti koliko god treba dana dok im se ne ispune zahtjevi.

Među okupljenim nešto prije dva sata nakon ponoći ostali su i narodni poslanici Srđan Milivojević, Đorđe Miketić i Nebojša Zelenović, kao i kopredsjednica stranke Zajedno Biljana Stojković.

„Ostaćemo ovdje koliko treba i da čekamo građane da nam se pridruže“, rekao je jedan od okupljenih koji je bio u šatoru.

Narodni poslanik Đorđe Miketić zahvalio se svima koji su bili na protestima i poručio da je bio veličanstven skup.

„Ostali su na Gazeli čuvari vatre, ljudi koji su zaista istrajni u tome. Vidjet ćemo sada u sljedećim danima kako će protest ići i mislimo da će protest biti na medije, PINK i REM. Protesti su svakog puta sve brojniji, građani su jasno poručili da su protiv nasilja u kojem živimo i natopili su nas mržnjom. Od danas više ništa neće biti isto“, rekao je Miketić za Nova.rs. 


(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.