11.6.2023. 14:43
0
Aleksa Bečić glasao u Podgorici
FOTO: Luka Zeković
Nosilac koalicione liste Demokrata i Građanskog pokreta URA Alekse Bečića glasao je na biračkom mjestu broj 72, Mjesna zajednica Zabjelo, u Podgorici.

Parlamentarni izbori održavaju se danas u Crnoj Gori, a na njima je pred biračima 15 lista stranaka i koalicija.

Ključni politički akteri u prvi plan stavili su socijalna pitanja i rješavanja društvenih i privrednih problema.

Ovi izbori, održavaju se četrnaest i po mjeseci prije regularnog roka, i nakon pada dvije vlade. Aktuelna, vlada Dritana Abazovića je duže u tehničkom mandatu nego što je imala podršku u parlamentu. Zato se s posebnom pažnjom iščekuje raspored snaga novog skupštinskog saziva, i dogovori koji bi doveli do stabilne većine za formiranje izvršne vlasti i izlazak iz političke i institucionalne krize koja u Crnoj Gori traje dvije i po godine.

Na ovim parlamentarnim izborima biračko pravo ima 542.468 građana.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.