21.7.2023. 8:00
0
Slovenija: Šestogodišnje dijete pozitivno na kokain nakon vikenda s ocem
FOTO: ilustracija
Šestogodišnji dječak iz Slovenije bio je pozitivan na kokain nakon što se vratio s vikenda provedenog kod oca.

Majka djeteta je nekoliko godina upozoravala piranski Centar za socijalni rad (CSD) da otac nije odgovarajući skrbnik. Četrdesetogodišnji otac je sada u pritvoru, javlja Televizija Slovenija (TVS), a prenosi N1 Slovenija.

Dječak se navodno žalio na jaku glavobolju i bolove u trbuhu. Nakon kupovine testa na zabranjene supstance pokazalo se da je šestogodišnjak bio pozitivan na kokain. Test je potom ponovljen dva puta, prvo u Hitnoj pomoći i ponovo u bolnici u Izoli – oba su bila pozitivna.

Djetetu je dijagnosticiran i šum na srcu, a prema svjedočenju majke, njen sin je u posljednjih šest mjeseci imao krvarenja iz nosa i učestalu anginu. Ona je navodno upozorila piranski Centar za socijalni rad (CSD) da je otac već nekoliko godina ovisnik.

Kako prenosi TVS, učiteljica je također primijetila da s djetetom nije sve u redu. Ravnateljica škole Tanja Vincelj rekla je da je razrednik primijetio uznemirenost djeteta. Škola je tada obavijestila CSD Piran krajem svibnja, ali nije dobila odgovor. Socijalni inspektorat je pokrenuo inspekcijski nadzor u navedenom centru za socijalni rad, koji je u tijeku.

Kako prenosi TVS, otac je u pritvoru. Tereti se za kazneno djelo omogućavanje konzumiranja nedozvoljenih droga i zanemarivanje maloljetnika, kao i okrutnost. Ako bude proglašen krivim, prijeti mu kazna od jedne do 12 godina zatvora zbog posjedovanja droge, a do tri godine zatvora za zanemarivanje djeteta.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.